In de media

Wethouder Heleen Mijdam onthult Monumentenpaneel van jubilerend "Mooi Voorburg"

Zaterdag 13 september rond 10.30 uur zal wethouder Heleen Mijdam het nieuwe monumentenpaneel bij de Oude Kerk in Voorburg onthullen. Het oude was door weersinvloeden niet meer goed leesbaar en niet meer te restaureren. Het nieuwe paneel zal weer een blikvanger in het oude centrum zijn.
Met de Mooi Voorburg-monumentenroute in de hand kan in een uurtje langs de fraaie panden en objecten in het Beschermde Dorpsgezicht van Voorburg worden gewandeld.

Ook dit jaar is "Mooi Voorburg" van 10.00 – 17.00 uur  weer met haar tent aanwezig bij de waterpomp op de hoek van de Herenstraat en de Van Schagenstraat. Daar wordt informatie verstrekt over de activiteiten van “Mooi Voorburg” en kan men donateur worden.
Op vertoon van de donateurskaart 2014 ontvangen de donateurs de nieuwe monumentenroute en de beeldenroute gratis bij onze tent.
Alle nieuwe donateurs die zich bij de tent aanmelden krijgen alleen op zaterdag 13 september het jubileumboek (uitgegeven tgv het 50-jarig bestaan) “Van waterpomp tot dorpswacht” gratis.
Voor andere belangstellenden worden de routes tegen een vriendenprijs van € 1 per stuk ter beschikking gesteld. Met deze kleine vergoeding worden de drukkosten van de routes deels bestreden.

In samenwerking met Aad van den Bosch worden een melkbrik, bruidsbrik en een legerwagen (alle zo’n 60-70 jaar oud) bij onze tent geplaatst.


SPEURTOCHT op Open Monumentendag

Mevrouw Zondermolen, gespeeld door Angelique Schipper, neemt op zaterdag 13 september kinderen met hun ouders mee op speurtocht door het historische centrum van Voorburg. Ze doet dit in opdracht van stichting “Mooi Voorburg” ter gelegenheid van haar 55-jarig bestaan.

“De vrouw van” de molenaar Zonderop is op zoek naar Molen de Vlieger. Via een aantal bekende monumenten in de Herenstraat gaan ze op reis. In de koffer van mevrouw Zondermolen zitten voorwerpen en een wel heel bijzondere routekaart die hen op weg helpen. De monumenten hebben allemaal iets met Mooi Voorburg te maken. Evenals molen De Vlieger die de aanleiding vormde voor het ontstaan van de stichting.
Op een interactieve en speelse manier komen de kinderen in de leeftijd van 5 -10 jaar meer te weten over de historie van Voorburg. Ze krijgen na afloop iets lekkers en de knutsel-routekaart mee waarop de bezochte monumenten vermeld staan.

Voor kinderen 5 t/m 10 jaar, (groot)ouders, zussen en broers welkom! Start: Tent Mooi Voorburg, hoek Herenstraat – Van Schagenstraat (bij de Oude Kerk) in Voorburg. Vertrektijden: 10.00, 11.30, 13.00,14.30, bij veel belangstelling ook om 16.00 uur.
Uiterlijk 11 september aanmelden via e-mail: secretaris@mooivoorburg.nl met voorkeurstijd, naam en leeftijd, aantal deelnemers.

U kunt zich ook aanmelden op zaterdag 13 september bij de tent van Mooi Voorburg.

De wandeling duurt ca. 1 uur en deelname is gratis!

Info: www.mooivoorburg.nl

 

<< Vorige pagina