In de media

Burgemeester onthult sierhek rond Koningslinde

REGIO | 28 april 2014 | Door Ot Douwes

 

foto Ot Douwes


VOORBURG - Op Koningsdag, zaterdagmorgen 26 april werd door burgemeester en erevoorzitter van de stichting Mooi Voorburg Hans van der Sluijs het sierhek onthuld rond de vorig jaar geplante koningslinde in het Park Sijtwende, bij de ingang aan de Rodelaan. Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013, heeft de stichting Mooi Voorburg toen deze koningslinde geschonken aan de burgerij en het aanbrengen van een sierhek in het vooruitzicht gesteld.

Daarna werd door het bestuur van de jubilerende stichting, een opdracht verstrekt aan de Voorburgse smid Jan Okkerman om een sierhek te ontwerpen en te vervaardigen met Koninklijke allure. Hij is daar volledig in geslaagd en met de volledige medewerking van de gemeente zijn de voorbereidingen voor de plaatsing getroffen. Zijn voorouders hadden ooit een smidse in de Herenstraat te Voorburg.

Muzikale begeleiding

De onthulling werd muzikaal begeleid door de Leidschendamse Feestkapel De Blaasbalgen. De stichting Mooi Voorburg, die als gastheer optrad en daar een tent had opgesteld, zorgde voor een passend drankje voor jong en oud om gezamenlijk een toost te kunnen uitbrengen op deze historische gebeurtenis, die ons blijvend zal herinneren aan de troonswisseling. Voor ouderen was een aantal zitplaatsen beschikbaar en voor de kinderen was er een versnapering.

Omstreeks 11.30 uur werd de bijeenkomst beƫindigd. De stichting "Mooi Voorburg" bestaat dit jaar 55 jaar. Kijk ook eens op de website www.mooivoorburg.nl en wordt donateur.

 

<< Vorige pagina