<

In de media

Voorburg, 30 januari 2014.


Tentoonstelling ‘ Macht en Pracht’  in de bibliotheek in Voorburg

De Stichting Mooi Voorburg heeft een bijzondere tentoonstelling samengesteld over beroemde Voorburgers en landhuizen in Voorburg.
Van maandag 3 tot vrijdag 28 februari kunt u in de bibliotheek in Voorburg (Koningin Julianalaan 257) prachtig beeldmateriaal zien van onder anderen koning Lodewijk Napoleon en zijn vrouw Hortense de Beauharnais, Constantijn Huygens en Prinses Marianne.

De samenstellers van de tentoonstelling gingen bij hun eerste verkenning uit van de Kadastrale Atlas Zuid-Holland; Gemeente Voorburg 1832. Zij keken naar de meest vermogende personen, grootgrondbezitters, degenen die een hoge functie bekleedden of van hun familie veel geld hadden geërfd. Helaas moesten er een paar namen geschrapt worden, omdat er te weinig over hen bekend was en/of van hun aardse bezittingen geen voorbeelden meer aanwezig waren.

Bekende buitenplaatsen in Voorburg die aan de orde komen zijn "Haagvliet", "De Werve" en "De Loo” met, zover bekend, hun bewoners en eigenaren.

Deze tentoonstelling, vorig jaar gemaakt ter gelegenheid van de Open Monumenten Dag 2013, is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 11:00 – 17:30 uur; donderdag van 11:00 – 20:00 uur en zaterdag van 10:00 – 16:00 uur.


<< Vorige pagina