In de media

Uit Voorburg Insite 13e jaargang - editie 2092 - week 8 - 2011

Ruimte voor Prinses Amaliaboom


images/ruimte%20voor%20 amaliaboom.jpgAls de Parkweg dit jaar gereconstrueerd wordt en de hele boel overhoop ligt, is het meteen mogelijk om de Prinses Amaliaboom op de hoek met de Van Schagenstraat te herplanten. Bij de geboorte van de prinses in 2003 kwam stichting ‘Mooi Voorburg’ met het idee daar een herinneringsboom te plaatsen, maar dat plan ondervond toen weerstand. Het College van B&W zei namelijk dat er teveel PTT-kabels in de grond lagen die misschien de wortels van de boom niet zouden verdragen. Smoesje of niet, de PTT-telefooncel op die hoek is nu verdwenen en de kabels uit dienst genomen. Zou er daar dus nu wel ruimte zijn voor de prinsessenboom? Hopelijk herhaalt stichting ‘Mooi Voorburg’ het verzoek aan de gemeente of ziet het College er meteen een inkoppertje in?

Herplanting in 2013 voor als Amalia 10 jaar wordt


images/Amaliaboom 1.jpgDe Prinses Amaliaboom werd overigens na het idee van ‘Mooi Voorburg’ wel geplant, zij het een jaar later in december 2004 bij de eerste verjaardag van Amalia. De boom staat er nu jammer genoeg wel als een Haags ‘bleekneusje’ bij, ergens tussen de reuzen in park Vreugd en Rust. Er is weinig koninklijks aan te ontdekken. De groei lijkt daar te stokken. Weinig mensen die overigens precies weten waar dat zielige en weinig opvallende boompje staat. Voor het College zou dat reden te meer moeten zijn de Amaliaboom meer recht te doen en naar de Oude Kerk te verplaatsen, niet ver van de plaats waar ooit ook de Wilhelminalaan stond. In 2013 wordt Amalia tien jaar en dat is ook het jaar dat haar vader op de troon komt. Dan hebben we in Voorburg ook een feestje als de Amaliaboom officieel wordt herplant.

 

Reactie Mooi Voorburg:


Bovenstaande actie is al sinds vorig jaar door de stichting Mooi Voorburg opgenomen op hun  lijst van projecten en beleidsvoornemens voor 2011 en volgende jaren.


terug naar media