In de media


Uitnodiging onthulling monumentenbord Lusthof / Forumtheater

op woensdag 18 december 2019, 16.00 uur

Jubilerend MOOI VOORBURG onthult Monumentenbord Lusthof/Forumtheater

Stichting “Mooi Voorburg” bestaat dit jaar 60 jaar. Om dat te vieren heeft de stichting dit jaar vele activiteiten ontplooid.
Na de presentatie van Voor de Burger als bijlage bij ’t Krantje van 4 december vindt op woensdag 18 december de laatste activiteit van dit jaar plaats.

Zoals vele Voorburgers weten, was in de Herenstraat 6-8 het Forum-theater gevestigd. De bewoners en eigenaren van dit pand hebben al enige tijd geleden aan Mooi Voorburg gevraagd om ook aan dit monumentale pand een informatiebord aan te brengen.

Mooi Voorburg is daar graag op ingegaan. Op woensdag 18 december 2019 wordt om 16.00 uur het bord onthuld. En daarna nodigt "Mooi Voorburg" belangstellenden graag uit in de naastgelegen zaal van The Fox, waar bewoner André Tenholter nadere informatie geeft over de geschiedenis van het pand.

Foto Willem J. Hasekamp

Buitenplaats De Lusthof is in 1628 gebouwd, was ooit een zeer aanzienlijke woning, compleet met toren, koetshuis en later zelfs met een wandelbos tot aan de Vliet, compleet met koepel.

In 1936 werd achter het voorhuis een grote zaal aangebouwd en in gebruik genomen als toneel- en filmzaal met 438 zitplaatsen en ruimte voor een orkest van 20 musici. Het Forumtheater werd al snel het centrum van het plaatselijk cultuurleven. In 1963 sloot het theater zijn deuren.

Een ieder die van een mooi Voorburg houdt, is van harte welkom bij de onthulling en de presentatie.

 

 << Vorige pagina