In de media


UITNODIGING OFFICIËLE HANDELING BLOEMENMOZAÏEK WAPEN VAN VOORBURG

IN PARK MIDDENBURG

zaterdag 11 MEI 2019, 14.30 uur

Jubilerend "MOOI VOORBURG" laat wapen van Voorburg weer bloeien in Park Middenburg

Stichting “Mooi Voorburg” bestaat dit jaar 60 jaar. Om dat te vieren heeft de stichting verschillende activiteiten op haar jubileumprogramma staan.

Op zaterdag 11 mei zal aan Burgemeester Tigelaar het bloemenmozaīek in Park Middenburg worden overgedragen.


Foto Ot Douwes

"Mooi Voorburg" brengt in nauwe samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg het wapen van Voorburg terug. Toen de Dienst Openbare Werken van de gemeente Voorburg nog kantoor hield op buitenplaats Middenburg werd jaarlijks door de toenmalige Plantsoenendienst een bloemenmozaïek aangelegd met in rood en wit de burcht in het wapen van Voorburg. In het voorjaar bloeiden de bollen en na deze bloei kwamen er eenjarige planten.

Foto Ot Douwes

De huidige eigenaar en de gebruikers van Middenburg waren zo enthousiast over het initiatief van"Mooi Voorburg" dat zij samen met "Mooi Voorburg" en de gemeente voor 5 jaar participeren in het instandhouden ervan. De Voorburgse hovenier Alex Woltjer heeft met veel plezier de opdracht van Mooi Voorburg aangenomen en de afgelopen weken uitgevoerd.

Zaterdag 11 mei zal burgemeester Tigelaar om 14.30 uur de officiële handeling verrichten. Wij verzamelen om 14.20 uur in Park Middenburg aan het Westeinde 28 in Voorburg. Een ieder die van (Mooi) Voorburg houdt is van harte welkom om de officiële handeling bij te wonen.

Foto Ot Douwes

 

Programma 60 jaar "Mooi Voorburg"  >>>

 

Vorige pagina