In de media

OPENING DORPSPOMP en INWIJDING STRAATMOZAÏEK

zaterdag 13 april 2019 vanaf 11.30 uur

Jubilerend "MOOI VOORBURG" schenkt straatmozaïek Wapen van Voorburg.

Stichting “Mooi Voorburg” bestaat op 16 april 60 jaar. Om dat te vieren heeft de stichting verschillende activiteiten op haar jubileumprogramma staan.

Op zaterdag 13 april 2019 zal wethouder Astrid van Eekelen niet alleen de dorpspomp in werking stellen als opening van het Mooi Voorburg-jaar en de Erfgoeddag, maar ook een straatmozaïek inwijden.

Al bij haar 50 jarig bestaan koesterde de stichting “Mooi Voorburg” de wens om in de kern van Voorburg het stadswapen als straatmozaïek aan te brengen. Toen werd daarvoor geen toestemming verleend.
Na het aantreden van burgemeester Klaas Tigelaar heeft Mooi Voorburg deze wens weer ter sprake gebracht. In 2018 kreeg de stichting toestemming om in het Huygenskwartier het stadswapen als straatmozaïek aan te brengen om de identiteit van de kern Voorburg in de gemeente te versterken. Toen is direct met de voorbereiding begonnen.
Samen met de Voorburger Herman Heijs van “Heijs’ Groen” is een ontwerp gemaakt en wordt het mozaïek in een loods uitgevoerd. In nauwe samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg worden op donderdag 11 april de voorbereidingen getroffen in de Van Schagenstraat en zal het mozaïek worden geplaatst.

Op zaterdag 13 april zal rond 11.30 uur de Drumfanfare Forum Hadriani de feestelijkheden met haar muziek omlijsten en rond 12.00 uur zal de dorpspomp inwerking worden gesteld en daarna het mozaïek worden ingewijd.
Vanaf 11.00 uur zijn bestuursleden van Mooi Voorburg in de tent nabij de dorpspomp aanwezig om nadere informatie te verstrekken over de stichting. Ook kunt u zich daar tot 14.00 uur aanmelden voor de Zocher-wandeling die Mooi Voorburg om 14.15 uur organiseert in Park Vreugd en Rust. Startpunt: clubgebouw Tennispark.
En u kunt (samen met (klein)kinderen) een speurtocht maken in het Huygenskwartier.

 

<< Vorige pagina