Actueel

Herinnering aan Vincent van Gogh op nieuw monumentenschildje.

In samenwerking met de huidige bewoner van het historische pand aan de Schoolstraat 27, de heer Albert de Jong, heeft de stichting “Mooi Voorburg” een vernieuwd monumentenschildje laten maken. De aangepaste tekst vermeldt o.a. dat Vincent van Gogh dit pand, dat toebehoorde aan zijn huisbaas Pieter de Zwart, regelmatig bezocht om de huurschuld van zijn atelier, wegens chronisch geldgebrek, te voldoen met tekeningen.


foto WJH

Het landelijk thema van de Open Monumentendag 2016 stond in het teken van “Iconen en Symbolen”, dus was deze dag bij uitstek geschikt om aan de plaatsing van dit nieuwe bordje aandacht te besteden. De heer Albert de Jong bracht in zijn toespraak ook twee andere iconen van Voorburg in herinnering. Hij noemde in dit verband natuurlijk Christiaan Huygens en zijn tijdgenoot Baruch de Spinoza. Het nieuwe monumentenschildje werd door wethouder Frank Rozenberg (Cultuurhistorie) vastgeschroefd, geassisteerd door de heer Albert de Jong.


foto WJH

Deze gebeurtenis werd belangstellend gadegeslagen door onze nieuwe burgemeester, de heer Klaas Tigelaar en een aantal buurtbewoners. Een dag eerder hadden twee bestuursleden van “Mooi Voorburg” het voorbereidende werk gedaan en kon op 10 september om ongeveer 11.15 uur de onthulling plaatsvinden.
Het monument Schoolstraat 27 uit 1630, werd dankzij de welwillende medewerking van de familie de Jong daarna opengesteld voor het publiek.

Meer informatie

 

<< Vorige pagina