Actueel

Zeventigste¬† paaltje “geslagen” in het Huygenskwartier Voorburg

Op dinsdag 24 mei jl. werd om ongeveer 13.30 uur onder de goedkeurende blikken van het voltallige College van B & W, leden van de Stuurgroep Huygenskwartier waaraan ook de stichting “Mooi Voorburg” deelneemt en een aantal betrokken ambtenaren, het zeventigste paaltje geplaatst door de penningmeester van het Ondernemersfonds, Bettina Wouters. Daarmee werd de “facelift” gemarkeerd, die het historisch centrum van Voorburg, inmiddels (steeds) beter bekend onder de naam “Huygenskwartier”, op dit moment ondergaat.

Foto Michel Groen

Deze verkeersregulerende paaltjes zijn vervaardigd in de stijl “eigentijds klassiek”, evenals de eerder geplaatste bankjes en afvalbakken. Door het aanbrengen van 88 “hanging baskets” en de onlangs in frisse verf gestoken lantaarnpalen, begint het er steeds fleuriger en aantrekkelijker uit te zien in dit unieke historische winkel- en uitgaansgebied.

Als vanaf 1 juni 2016, bij wijze van proef, de Van Schagenstraat als promenade wordt ingericht en er ¬†binnenkort voldoende faciliteiten komen om op een ordelijke en veilige manier fietsen te kunnen stallen, zal dit alles bijdragen tot een zichtbare kwaliteitsverbetering en een “mooier Voorburg”. Met zijn monumentale panden, musea, horeca en bijzondere winkels is het een uitnodigend visitekaartje voor bewoners en bezoekers, die hopelijk in toenemende mate de weg zullen weten te vinden naar de ondernemers, ¬†die hun beste beentje voorzetten om iedereen gastvrij in een verzorgde omgeving van dienst te kunnen zijn.


<< Vorige pagina