Actueel

Uitgebreide passantenhaven klaar voor het watersportseizoen.

Een klein aantal genodigden was aanwezig bij de officiële opening van de verlengde passantenhaven bij de Oude Haven in Voorburg door wethouder Frank Rozenberg (o.a. cultuurhistorie, recreatie en toerisme) op donderdag 31 maart jl. In zijn toespraak benadrukte de wethouder het belang van deze uitbreiding met meer aanlegplaatsen.  De gemeente heeft dit project in samenwerking met o.a. de provincie gerealiseerd en daarmee is de capaciteit  van de passantenhaven aanzienlijk toegenomen.


 

Door deze extra faciliteiten worden “bezoekers te water” uitgenodigd om een aantal dagen aan te meren en “en passant” kennis te maken met het cultureel-historisch erfgoed dat het oude centrum van Voorburg, inmiddels ook bekend onder de naam “Het Huygenskwartier”, te bieden heeft. Informatie borden, die later geplaatst zullen worden, zullen naast aanduidingen van vaarknooppunten, ook verwijzen naar winkel- horeca- en museale gelegenheden en monumentale gebouwen, die op loopafstand bereikbaar zijn.


 

Binnenkort zal het bestaande straatmeubilair ter plaatse van enigszins verweerde houten banken, worden vervangen door meer “eigentijds klassieke” banken en afvalbakken, die ook elders in de dorpskern zullen worden geplaatst. Naar verwachting zal deze ruimere passantenhaven, waar de stichting “Mooi Voorburg” al vele jaren voor heeft gepleit, nieuw publiek aantrekken dat Voorburg op (historische) waarde zal weten te schatten.


 

Eerder werd bij de houtzaagmolen “De Salamander” een op- en afstapsteiger gerealiseerd en bij Park Rozenrust en aan de Leidsekade in Leidschendam werden de aanlegvoorzieningen verbeterd. Ook de voorgenomen uitbreiding van de nieuwe Plaspoelhaven met zestig ligplaatsen in het historisch hart van Leidschendam, past in dit “maritieme” gemeentelijke beleid.

 

 << Vorige pagina