Actueel

"MOOI VOORBURG" met speurtocht en nieuwe banners op Open Monumentendag

Ook dit jaar is "Mooi Voorburg" op Open Monumentendag op zaterdag 10 september van 10.00 – 16.00 uur  weer met haar tent aanwezig bij de waterpomp en het Monumentenpaneel bij de Oude Kerk.

De stichting "Mooi Voorburg" heeft, aansluitend op het thema ‘Iconen en symbolen’, een korte speurtocht langs vijf monumenten samengesteld. Aan de hand van deze tocht ontdekt u nieuwe en verrassende zaken in het vertrouwde Voorburg. Leuk om alleen of in gezelschap te doen.
U kunt de gratis speurtocht ophalen bij de tent, waar dit jaar voor het eerst ook de nieuwe banners van "Mooi Voorburg" te zien zijn. Voor de deelnemers is er een kleine attentie.
Doe mee en ontdek de symboliek achter onze iconen!

In samenwerking met de bewoner van Schoolstraat 27 wordt rond 11.00 uur door wethouder Frank Rozenberg het nieuwe MV-monumentenbordje onthuld, waarbij aandacht wordt besteed aan het feit dat Vincent van Gogh bij dit huis zijn huurpenningen kwam betalen.


foto WJH

Iedereen die donateur wordt bij de tent krijgt alleen op zaterdag 10 september het jubileumboek (uitgegeven tgv het 50-jarig bestaan) “Van waterpomp tot dorpswacht” gratis.
Bij de tent zijn ook de in het jubileumjaar 2014  opnieuw uitgegeven Mooi Voorburg Monumentenroute en de Mooi Voorburg Beeldenroute verkrijgbaar voor de vriendenprijs van  € 1 per stuk. Donateurs ontvangen op vertoon van hun donateurskaart 2016 beide routes gratis. Bovendien is er voor de Mooi Voorburg-donateurs een fraaie “Mooi Voorburg” stylus-pen bij onze tent beschikbaar (zo lang de voorraad strekt).

 

<< Vorige pagina